Alte știri

Peste 4600 beneficiari de pensii au solicitat reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu 1 ianuarie 2021, au fost depuse 4637 de cereri din mai bine de 18000 prognozate pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă. CNAS a precizat că din numărul total de cereri, 1901 au fost depuse online prin intermediul site-ului Casei Naţionale de Asigurări Sociale, iar 2736 de cereri – pe suport de hârtie la subdiviziunile teritoriale.

De la 1 ianuarie 2021 se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii, care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.

Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi copia buletinului de identitate la organul teritorial de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat.

Având în vedere  pericolul răspândirii pandemiei de coronavirus şi pentru a reduce fluxul de beneficiari la ghișeele subdiviziunilor teritoriale, Casa Națională de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii de pensii să depună cererea de reexaminare a pensiei online, accesând bannerul „e-Cerere Reexaminare pensie” pe site-ul CNAS www.cnas.md.

loading...

Comments are closed.