Alte știri

Peste 5.000 de greci au protestat față de măsurile anti-COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 5.000 de greci au protestat miercuri seară în centrul Atenei față de noile restricții anunțate de Guvern, cum ar fi vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din anumite sectoare.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria „Nu vaccinărilor obligatorii” și „Vaccinul e otravă”. Lor și s-au alăturat și preoți.

Luni, premierul elen a ordonat vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sanitar și a personalului din căminele de îngrijire. De asemenea, de mâine în localuri și teatre se va putea intra doar cu dovada vaccinării sau a unui test negativ făcut recent.

Măsurile au fost luate după ce numărul infectărilor a început să crească abrupt, în plin sezon turistic. Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână.

Un număr de 4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, însă guvernul se teme de o recrudescenţă a cazurilor şi o supraîncărcare a spitalelor odată cu răspândirea variantei Delta.

loading...

Comments are closed.