Alte știri

Peste 500 de pompieri din întreaga țară vor la datorie de Paștele Blajinilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 500 de angajați IGSU vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor și focarelor de ardere, dar și pentru lucrări de deblocare.

În servantul de luptă a instituției sunt 150 unități de tehnică care sunt pregătite pentru misiuni de salvare. Acțiuni de prevenire a situațiilor de risc sunt întreprinse de ofițerii IGSU dislocați în teritoriu, care atenționează oamenii despre pericolul nerespectării regulilor antiincendiare.

Pompierii îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și nimicirea gunoiului menajer. Mai mult, o atenție sporită este acordată și persoanelor care întreprind acțiuni de curățire a teritoriilor cimitirelor.

În acest sens, salvatorii îndeamnă persoanele să nu aprindă vegetația uscată sau gunoiul depozitat pentru a evita producerea incendiilor. În caz de situații excepționale oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în zilele de Paști angajații IGSU au intervenit 150 situații de risc.

loading...

Comments are closed.