Alte știri

Peste 500 de salvatori și pompieri cu 150 unități de tehnică vor asigura securitatea antiincendiară în zile de sărbătoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență peste 500 de salvatori și pompieri cu 150 unități de tehnică vor asigura securitatea antiincendiară în zile de sărbătoare.

În noaptea dintre ani angajații IGSU vor fi la datorie pentru a preveni situațiile de risc și a interveni în caz de incendii și alte situații excepționale.

Pentru asigurarea securității în subdiviziunile IGSU vor activa ofițeri și subofițeri în regim de 24 de ore, care vor avea misiunea de a interveni la apelurile cetățenilor în caz de riscuri.

Pentru a preîntâmpina situațiile excepționale în noaptea de revelion, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare.

Persoanele sunt rugate să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice, în special în preajma spațiilor de locuit și a celor forestiere. Mai mult, salvatorii atenționează populația să fie atentă la utilizarea focului deschis și la exploatarea surselor de încălzire.

Pentru evitarea riscurilor cu implicarea minorilor, oamenii sunt îndemnați să-i supravegheze și să nu le permită jocul în spații nesigure, în preajma șantierelor sau locuirilor necunoscute.

În caz de situații excepționale cu risc pentru viață oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.

loading...

Comments are closed.