Peste 60 de angajați ai Poliției de Frontieră vor învăța cum să conducă ambarcațiuni și nave de mic tonaj

Peste 60 de angajați ai subdiviziunilor Direcției Regionale Sud s-au înscris la sesiunile de instruire specializată, ca într-un final să obțină sau să prelungească certificatul de conducător de ambarcațiuni sau nave de mic tonaj. Ieri, 1 iulie, primii 30 de polițiști de frontieră au susținut cu brio examenul. 

Pentru a obține dreptul de a conduce o ambarcațiune, fiecare dintre candidați a trebuit să dea dovadă de cunoștințe teoretice și abilități practice, iar capacitățile lor au fost evaluate de către o echipă de instructori din cadrul Agenției Navale a Republicii Moldova

Din startul probei practice, evaluatorii au informat despre normele de securitate și siguranță la manevrarea mijloacelor de transport plutitoare pe râuri și în bazinele acvatice. A fost subliniat faptul că de acțiunile fiecărui conducător de navă poate depinde sănătatea și chiar viața altor persoane, de aceea este necesar ca de fiecare dată „să acționăm responsabil și cu atenție maximă în manevrarea mijloacelor de transport plutitoare.”

Certificatul de navigator va oferi dreptul de a conduce ambarcațiuni pe căile navigabile interne pe un termen de trei ani.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share