Peste 60 de primari ai PSDE sunt instruiți de PSD România cum să obțină fonduri europene

Peste 60 de primari ai Partidului Social Democrat European participă, în perioada 12-13 decembrie, la cursul de instruire organizat cu susținerea Partidul Social Democrat din România și a Organizației PSD România pentru Republica Moldova, privind atragerea de fonduri europene și transfrontaliere pentru dezvoltarea locală. Scopul instruirii este să sporească capacitățile aleșilor locali în atragerea fondurilor europene pentru asigurarea unei administrații eficiente.

Participanții la instruire au fost salutați de Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, care le-a dorit aleșilor locali să beneficieze din plin de posibilitatea oferită, astfel încât la final să plece acasă cu intenții de proiecte concrete de infrastructură.

Trainingul este ținut de experții români: Sorin Chiriță, fost city manager la Primăria București, expert în atragerea fondurilor europene și Ovidiu Portariuc, fost primar de Botoșani, fost consilier al ministrului Finanțelor, expert în consultanță financiară.

Experții vor împărtăși participanților din cele mai bune practici privind absorbția de fonduri europene din experiența primăriilor din România, în ceea ce privește pregătirea corectă a dosarelor de participare și co-participare, pentru reabilitarea infrastructurii locale, finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Cursul de instruire se înscrie în Planul de acțiuni comune elaborat în baza Acordului de colaborare încheiat între PSDE și PSD România la 19 mai 2021.

Amintim că, la 7 octombrie curent la Chișinău a avut loc Forumul aleșilor locali ai PSDE și PSD din România “Unire prin infrastructură”, la care au participat peste 150 de primari, președinți de raioane și județe, consilieri raionali, județeni și locali din partea PSDE și PSD România.

PSDE şi PSD România s-au angajat să asigure multiplicarea participării active a celor două partide în viaţa politică şi social-economică a ţărilor noastre în beneficiul cetăţenilor, inclusiv prin continuarea procesului de înfrăţire dintre Primăriile conduse de exponenţii PSDE şi PSD România.

Total
0
Shares
Total
0
Share