Social

Peste 80 000 de oameni au traversat frontiera Republicii Moldova în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 19 – 25 octombrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 716 evenimente cu documentarea a 723 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 25 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– nouă cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 675 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și încălcarea regimului de transporturi;
– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri;
– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 90 de consemne, dintre care șase consemne pe Interpol și 84 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 40 de cetăţeni străini, dar și 39 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 693 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 513 175 și încasarea amenzilor de 252 250 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 80 091 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 30 411 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 57% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.