Alte știri

Peste 87 mii de oameni au traversat frontiera R. Moldova în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 742 de evenimente cu documentarea a 763 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova , după cum urmează:
– 25 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 15 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 688 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și încălcarea regimului de transporturi;
– două cazuri de trafic ilicit de bunuri;
– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 94 de consemne, dintre care patru consemne pe Interpol și 90 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 82 de cetăţeni străini, dar și 45 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 659 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 487 450 și încasarea amenzilor de 240 225 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 87 187 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 32 752 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 61% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.