Actual

Peste 9 mii de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică de Paști. Ce măsuri vor mai fi întreprinse de polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a informat astăzi, în cadrul unui briefing de presă despre măsurile MAI în perioada sărbătorilor Pascale, restricții, recomandări și informații actualizate cu privire la acțiunile serviciilor MAI în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, transmite Telegraph.md

Astfel, ministrul a comunicat despre faptul că efectivul Ministerului este antrenat la maximă capacitate în acțiunile de prevenire a răspândirii virusului, dar și în asigurarea securității cetățenilor.

Zilnic sunt implicați în aceste activități peste 9 mii de angajați ai Ministerului, iar până în prezent 54 au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

Totodată ministrul a menționat despre gradul de responsabilitate al cetățenilor și încălcările înregistrate în perioada pandemiei și recomandările pentru următoarele zile.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică, în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul Contravențional au fost întocmite 1218 procese verbale contravenționale în privința persoanelor fizice (1132) și juridice (87), fiind aplicate amenzi în sumă totală de 25.831.375 lei.

În perioada sărbătorilor va fi intensificată monitorizarea locurilor publice, parcurilor și pădurilor, precum și a organizării modului de comercializare în unitățile de comerț cu produse alimentare, agricole și tradiționale, pentru a nu admite încălcarea deciziilor Comisiilor de profil. Totodată, se va lua la un control riguros neadmiterea comerțului ilicit cu orice tip de produse, precum și documentarea cazurilor de contrabandă sau transportare ilicită de mărfuri.

O atenție sporită va fi asupra fluxului de persoane la punctele de trecere a frontierei și sporirea măsurilor de sănătate publică, iar în localitățile aflate în carantină, deplasările persoanelor vor fi limitate la maxim.

Recomandăm:

– evitați deplasările în localitățile plasate în regim de carantină;
– respectaţi conduita socială, optaţi să ieşiţi din casă doar la strictă necesitate;
– mergeţi un singur membru din familie la cumpărături, asiguraţi-vă că agentul economic de la care procuraţi produsele este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare;
– pentru un trafic rutier în siguranţă respectaţi regulile de circulaţie;
– nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice;
– staționați vehiculele doar în locurile special amenajate, pentru a nu bloca circulația altor participanți în trafic;
– în caz de urgență apelați la 112 sau adresați-vă cu încredere la cea mai apropiată echipă de patrulare sau Sector de Poliție.

loading...

Comments are closed.