Alte știri

Peste 90 de oameni au dispărut pe mare în timpul ciclonului Tauktae. Alți 700 de oameni sunt blocați pe barje aflate în larg

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 90 de oameni sunt dați dispăruți în India după ce o barjă aflată în largul coastei de vest s-a scufundat în timpul ciclonului Tauktae, informează BBC.

Marina indiană a salvat 177 din cei 270 de oameni aflați la bordul barjei scufundate și caută în continuare supraviețuitori.

Alte trei barje comerciale, la bordul cărora se află 700 de oameni, sunt blocate pe mare.

Ciclonul Tauktae a slăbit în intensitate după ce a ajuns pe pe uscat, însă cel puțin 12 oameni au murit deja în timpul furtunii.

Barja scufundată, deținută de India Oil and Natural Gas Corporation (ONGC), transporta personal pentru o platformă de foraj petrolier. Când a fost lovită de furtună, ancorele sale au cedat și barja a început să plutească în derivă.

Nave de război trimise după barjele în derivă

Un purtător de cuvânt al Marinei indiene a declarat pentru BBC că au fost trimise trei nave de război pentru a-i salva pe oamenii aflați la bordul celorlalte trei barje comerciale. Două dintre acestea se află în largul orașului Mumbai din statul Maharashtra, în timp ce a treia se află pe coasta statului Gujarat.

Compania ONGC a anunțat că a trimis bărci de salvare pentru a sprijini operațiunea autorităților.

Una dintre barjele în pericol, care transportă bunuri, era ancorată la 14 kilometri de coasta de vest, când a început să plutească în derivă. Între timp, barja a eșuat într-o zonă stâncoasă, iar toți cei aflați la bord sunt în siguranță.

O altă barjă, aflată la 92 de kilometri de coastă, este legată de o platformă petrolieră. La bordul ei sunt 196 de oameni, în timp ce alți 100 sunt blocați pe platformă.

Ciclonul Tauktae, clasificat drept „extrem de periculos”, a ajuns pe uscat luni seară, în statul Gurajat, iar rafalele de vânt au înregistrat 160 km/oră.

Furtuna ciclonică a ocolit orașul Mumbai, însă barjele comerciale aflate în larg nu s-au putut întoarce în port.

Vântul puternic a provocat distrugeri pe coasta de vest a Indiei, scoțând copaci din rădăcini și doborând stâlpi de electricitate.

Aproape 200.000 de oameni au fost evacuați din calea furtunii pe măsură ce Tauktae se apropie, aducând ploi puternice și rafale de vânt.

Tauktae este cel mai puternic ciclon care a lovit statul Gujarat în ultimii 25 de ani.

Marți dimineață, serviciul meteorologic din India a anunțat că ciclonul a scăzut în intensitate, însă autoritățile le-au cerut oamenilor să fie prevăzători.

loading...

Comments are closed.