Actual

Peste 900 de încălcări rutiere comise de șoferi în ultimele două zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 900 de încălcări rutiere comise de șoferi au fost sesizate de către oamenii legii, în ultimele două zile.

În zilele de odihnă, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație.

Peste 400 de șoferi au depășit limita de viteză, 38 de șoferi au fost depistați conducând automobilul în stare de ebrietate, dintre care 3 au refuzat testarea alcoolscopică, 146 nu au respectat indicatoarele rutiere. Alții 101 au fost documentați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, iar 88 nu aveau trecută revizia tehnică a mașinii.

Nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto au cauzat provocarea a 8 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și 9 traumate.

Tot în zilele de weekend, inspectorii de patrulare au purtat discuții cu conducătorii de motorete, biciclete și căruțași pe care i-au întâlnit pe trasee. Recomandări de siguranță au primit și tinerii din curțile blocurilor de locuit; iar pietonii care traversau strada neregulamentar au fost sancționați.

Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă maximă prudență în timpul șofatului, evitați să conduceți cu viteză, depășirile neasigurate și schimbarea bruscă a benzii.

loading...

Comments are closed.