Alte știri

Peste 94 000 de oameni au traversat frontiera în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 10 – 16 august 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 181 de evenimente cu documentarea a 198 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

– 67 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 15 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 92 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri;
– o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 94 de consemne, dintre care două consemne pe Interpol și 92 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 59 de cetăţeni străini, dar și 50 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 170 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 120 700 și încasarea amenzilor de 54 500 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 94 628 traversări, dintre care 47 405 au fost trecerile cetățenilor moldoveni. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 27 977 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 52% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.