Externe

Petro Poroșenco a anunțat care este „călcâiul lui Ahile” al Federației Ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco a numit „agresivitatea” contra Kievului ca fiind „călcâiul lui Ahile” al Rusiei. Cu o astfel de declarație, liderul ucrainean a venit în cadrul Forumului de Securitate care se desfășoare la Kiev, transmite publicația Gordon.

Călcâiul lui Ahile al Rusiei este anume agresivitatea ei la adresa Ucrainei. Nici Kremlinul, nici Putin, sigur că nu au așteptat un astfel de rezultat. Calea spre victorie în acest război contra agresiunii rusești trece prin victoria noastră în Ucraina„, a spus liderul ucrainean.

Poroșenco este sigur că pentru a putea influența Rusia, este nevoie de a stoarce efectele maxime din sancțiunile antirusești. „Evidențiez că poate doar atunci când Uniunea Europeană va urma exemplul SUA și toată lumea va introduce sancțiuni economice împotriva Rusiei, situația va fi cu totul alta.” a mai adăugat Poroșenco.

Nu a lăsat fără atenție președintele Ucrainei nici situația creată în jurul Siriei. „Toți sperăm că vom putea evita cele mai groaznice și triste scenarii, totodată cu toții înțelegem că toleranța lumii civilizate nu este nelimitată. Cei care sunt în spatele tragediilor din Siria trebuie să răspundă conform dreptului internațional„, a precizat președintele ucrainean.

Poroșenco a spus că înainte, unii preferau să interpreteze comportamentul Rusiei ca fiind mofturi al unui adolescent, acum însă într-adevăr a venit timpul de luat măsuri cu acest comportament pentru că este vorba despre crime foarte grave care au nevoie de o reacție coordonată în comun, o reacție hotărâtă.

loading...

Comments are closed.