Externe

Petro Poroșenco ar putea fi propus pentru funcția de prim-ministru al Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Experții de la Kiev, consideră că partidul care va înainta primul un candidat puternic pentru funcția de prim-ministru, va arăta maturitate politică și evident ca avea șanse mai mare la alegerile parlamentare, care urmează să aibă loc în această toamnă.

În partidul „Blocul lui Petro Poroșenco” se discută posibilitatea de a îl înainta pentru funcția de șef al Executivului pe liderul formațiunii. Aceste zvonuri au apărut imediat după ce ex-premierul Groisman și-a anunțat public intenția de a demisiona, transmite RBK Ucraina.

După informațiile sursei, în partid se discută la momentul de față dacă fostul președinte va fi candidatul blocului pentru funcția de prim-ministru. Se menționează că alegerile parlamentare sunt numite „premieriadă”, pentru că, de obicei partidele anunță înaintea campaniei electorale pe cine vor înainta pentru funcția de premier, dacă vor ajunge la guvernare.

Amintim că luni, 20 mai, prim-ministrul Vladimir Groisman a anunțat că demisionează. Acesta a spus că decizia a fost luată după ultima ședință a Executivului. Totodată, Vladimir Zelenskii, în cadrul ceremoniei de inaugurare în noua funcție, a cerut membrilor Guvernului să demisioneze și totodată a spus că va face tot posibilul să dizolve Rada Supremă, pentru a declanșa alegeri anticipate.

loading...

Comments are closed.