Alte știri

Petro Poroșenco și Vladimir Zelenskii se vor duela în turul al doilea pentru funcția de președinte al Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a prelucrat mai mult de jumătate din buletinele de vot. Se pare că în turul al doilea, după cum se și aștepta, se vor duela Vladimir Zelenskii și Petro Poroșenco. După numărarea a 52.80% din voturi, Zelenskii are 30.23%, iar Poroșenco 16.62%. Pe poziția a treia se situiază Iulia Timoșenco cu 13.07%.

„Îmi este indiferent cu cine voi concura în turul 2. Mi-au spus deja unele zvonuri care vă asigur că sunt fake. Nu ne înțelegem cu nimeni, nu ne unim cu nimeni. Noi suntem oameni tineri, nu vrem să stăm pe scaun și să vedem ceea ce s-a întâmplat în trecut, să se repete din nou în viitor” a comentat rezultatele preliminare candidatul Vladimir Zelenskii.

La rândul său, Petro Poroșenco a declarat că „o așa concurență ca la alegerile prezidențiale din 2019 nu a existat niciodată. Noi, ucrainenii, am întors pe dos scenariul rușilor, întrucât la Moscova cu siguranță nu l-au dorit pe Poroșenco în turul 2. Nimic nu vă va ieșit, prieteni ai Rusiei. Ucrainenii la fel vă vor întoarce pe dos planurile și în turul 2.” a declarat Poroșenco.

Prezența la vot a fost de 63.52%, la urne prezentându-se 18.817.656 persoane. Aproape 11 milioane de oameni nu s-au prezentat la secțiile de vot. Cea mai mică prezență a fost înregistrată în regiunea Donețk (59.51%), Zakarpatie (46.99%), Lukansk (56.76%). Cea mai înaltă în regiunle Volîni (68.35%), Lvov (68.88%) dar și Kiev (68.01%).

Turul 2 va avea loc la data de 21 aprilie, în care vor participa 2 candidați.

loading...

Comments are closed.