Actualitate

Petru Burduja, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, va reprezenta Moldova la reuniunea Consiliului de experți pentru economie pe lângă AIP CSI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Petru Burduja, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, va participa, astăzi, la ședința Consiliului de experți pentru economie pe lângă Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI).

Reuniunea are loc în conformitate cu Planul de activitate al AIP CSI și se desfășoară în regim de videoconferință, reieșind din situația epidemiologică în statele membre ale CSI.

Potrivit agendei,  Consiliul de experți va examina chestiuni cu privire la exercitarea planificării și prognozării pe termen lung, privind investițiile de capital, promovarea și dezvoltarea industriilor de înaltă tehnologie, politica valutară și financiară și activitatea comercială externă a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente.

De asemenea, vor fi analizate principalele abordări ale autorilor proiectelor Conceptului de dezvoltare a forțelor productive din arealul CSI și Recomandărilor AIP CSI privind dezvoltarea cooperării în domeniul securității economie dintre statele Comunității.

Consiliul de experți pentru economie este unul din cele patru Consilii de experți pe lângă Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI, alături de Consiliul de experți în domeniul sănătății, Consiliul de experți pe lângă Comisia permanentă pentru probleme juridice și Consiliul de experți pe lângă AIP CSI și Comunitatea regională în domeniul comunicațiilor.

Consiliul de experți pentru economie a fost creat pentru a oferi sprijin științific în activitățile comisiilor AIP CSI, asistență de consultanță și informare, pentru a asigura interacțiunea cu instituțiile științifice și de cercetare din țările CSI, precum și pentru a facilita îmbunătățirea cadrului legislativ în sfera economică.

Din componența acestuia fac parte deputați și alți oficiali, oameni de știință din spațiul CSI.  Parlamentele a 10 state din CSI sunt membri ai Adunării Interparlamentare a CSI.

loading...

Comments are closed.