Petru Rotaru a avut o întrevedere cu Samir Bejaoui, directorul de țară al IFAD

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru a avut, astăzi, o întrevedere cu Samir Bejaoui, directorul de țară al Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) pentru Republica Moldova și directorul Unității de implementare a programelor IFAD, Iurie Ușurelu.

Oficialii au realizat schimb de opinii cu privire la gradul de implementare a proiectelor și de valorificare a împrumuturilor preferențiale și a granturilor acordate din sursele IFAD, și perspectivele unor noi proiecte de investiții.

Totodată, au discutat despre noua procedură de evaluare a proiectelor de investiții capitale publice, aprobată prin HG 684/2022, care va contribui la asigurarea implementării corespunzătoare și în termen a acestora.

Ministrul Petru Rotaru a apreciat suportul oferit de IFAD Republicii Moldova în vederea consolidării domeniului agriculturii și a menționat că este foarte important ca investițiile publice, inclusiv cele în agricultură, să fie făcute reieșind din prioritățile Guvernului și din capacitatea autorităților de implementare.

Total
0
Shares
Total
0
Share