Actual

Pictoriță din R. Moldova, decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” de către președintele României, în ziua când împlinește 100 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr
Președintele României, Klaus-Werner Iohannis i-a conferit prin decret prezidențial pictoriței basarabene Valentina Rusu-Ciobanu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer Categoria C „Artele Plastice”.
Înalta distincție i-a fost înmânată la 28 octombrie 2020 de către ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii speciale.
Evenimentul a fost cu atât mai emoționant cu cât a avut loc în ziua în care renumita pictoriță a împlinit vârsta de 100 de ani.
E.S. Daniel Ioniță a felicitat-o cu ocazia aniversării frumoasei sale vârste și a evocat pe scurt cariera și personalitatea venerabilei artiste, subliniind că lucrările Valentinei Rusu-Ciobanu participă la expoziții în Franța, România, Bulgaria, Polonia, Federația Rusă, Germania și în alte țări.
Totodată, a menționat că operele sale au rezistat cataclismelor istoriei și presiunilor ideologice, fiind la fel de viguroase și de mare actualitate.
loading...

Comments are closed.