Actualitate

„Pilele nu au trecere la Primăria Chișinău.” Ceban, după ce un agent economic și-a tras ilegal o gheretă în centrul capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tupeu la maxim din partea unor agenți economici, care își instalează gherete la unele colțuri de străzi. Potrivit primarului general Ion Ceban, atunci când vin autoritățile să îi evacueze unitatea, aceștia apelează la unele persoane cu „autoritate”, în speranța de a regla situația. Primarul afirmă că în primărie sunt reguli și indiferent cine și ce funcție are sau ce pile, legea e pentru toți egală.

„Nu merge așa și nu va merge, să înțeleagă clar toată lumea indiferent de funcție, statut sau alte circumstanțe! Unii recurg la intimidări, alții, pentru a obține anumite privilegii apelează la tot felul de prieteni, care sună la rândul lor alți prieteni.

În unele cazuri exagerează grosolan, depășind limitele legale și ale bunului simț.Sunt reguli clare stabilite de Primăria Chișinău pentru toți, în toate domeniile. Sunt licitații și proceduri legale de eliberare a schemelor de amplasare ce țin de activitatea acestora și pretorii trebuie să țină cont de acest lucru. Nu sunt împotriva agenților economici și dezvoltării economice în capitală, dar trotuarele și zonele verzi sunt pentru oamenii care merg și se plimbă”, a declarat edilul.

În prezent se ajustează Regulamentul cu privire la amenajarea teraselor, precizează Ceban.

„În pozele de mai jos vedeți o terasă care a apărut ca prin minune pe tot trotuarul la intersecţia străzilor Alexei Șciusev şi Sfatul Ţării. Într-un final, agentul economic a fost somat de către pretura Buiucani, iar în adresa acestuia a fost emisă o prescripţie de demolare a terasei. Îmi pare rău că astăzi în oraş continuă să se creadă unii ,,mai șmecheri”, încălcând prevederile legale”, a conchis Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.