Social

Piloții moldoveni capturați de talibani au ajuns în sfârșit acasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că piloții moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, care au fost deținuți ostatici timp de trei ani și jumătate în Afganistan, au ajuns în Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă se menționează că se întreprind demersuri legale și administrative pentru asigurarea condițiilor de reintegrare a celor doi moldoveni. Starea lor de sănătate este bună, dar vor rămâne o perioada sub supravegherea medicilor și protecția autorităților statului care gestionează cazul lor.

Pe 11 februarie, președintele Igor Dodon a anunțat într-un briefing de presă, că cei doi cetățeni moldoveni au fost eliberați, dar vor ajunge acasă după ce se vor recupera într-un spital din Moscova.

În noiembrie 2015, un elicopter al companiei „Valan International Cargo Charter” a fost doborât într-o provincie afgană, ocupată de talibani. Aparatul de zbor participa la misiuni de pacificare sub egida ONU. Comandatul aeronavei, Oleg Groza, a decedat în timpul aterizării de urgență, iar Lionel Buruiană și Mihai Crihan au fost luați ostatici.

loading...

Comments are closed.