Social

Piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan sunt în viață: „Stăm închiși, fără ferestre, nu vedem nici soarele…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au apărut primele imagini video cu piloții moldoveni luați ostatici în Afganistan după ce elicopterul lor a fost doborât de talibani. Imaginile video au fost postate la postul privat de televiziune Jurnal TV.

„Sunt aproape doi ani de când stau închis, de când nu mi-am văzut familia. Cu gândul, cu mintea sunt la voi și așa va fi mereu cât va mai bate a mea inimă. Mă rog ca să fiu eliberat în viață împreună cu nenea Mișa cu care împart acest necaz și să ne întoarcem cu bine acasă. Pentru cei care se vor uita la acest video și care vor lua decizii în privința noastră, din suflet vă rog, vă implor, ajutați-ne”, este mesajul înregistrat de pilotul Lionel Buruiană.

„Dacă vedeți aceste filmulețe video înseamnă că mai suntem în viață. Suportăm chinurile și greutățile acestea… Să nu credeți că tare bine ne simțim aici. E foarte greu, stăm închiși, fără ferestre, nu vedem nici soarele… Vă rog, ajutați-ne cine poate să ne scoateți de aici. Mă rog la Dumnezeu să vină ziua ceea când să ne ajute cineva să ieșim din greutățile acestea. Mă rog pentru toată familia, mi-i dor tare de voi. Simt că simțiți că sunt în viață”, a spus Mihail Crihan, inginerul secund care făcea parte din echipaj.

Amintim că un elicopter care aparține unei companii din Moldova care se afla în Afganistan, pentru a participa la misiuni umanitare, a fost doborât forţat de talibani.

La bord s-au aflat 21 de persoane, dintre care trei sunt echipaj moldovenesc şi se aflau 18 pasageri afganezi. Unul dintre cetățenii Republicii Moldova a murit, ceilalți doi continuă să fie ostatici.

 

loading...

Comments are closed.