Alte știri

Piscinele publice ar putea fi redeschise în decurs de câteva zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Piscinele publice din Republica Moldova ar putea fi redeschise timp de o săptămână, dacă specialiștii vor stabili că agenții economici asigură respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice. Declarația a fost făcută de șeful executivului, Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării, scrie newsmaker.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Premierul Ion Chicu a menționat că decizia de sistare a activității piscinelor a fost luată pentru că nu erau respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Din păcate, în acea perioadă scurtă de când s-au redeschis, nu se respectă nicidecum regulile sanitar-epidemiologice. De aceea, la propunerea ANSP, Comisia a luat această decizie. Pe parcursul acestei săptămâni, ANSP, colegii de la minister, vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu fiecare dintre aceste locuri de agrement, astfel încât să se asigure că se respectă regulile date, că au toate condițiile de diminuare a riscurilor și în aceste condiții vom putea reveni la această decizie de sistare a activității”, a declarat Chicu.

Premierul și-a exprimat speranța că toate verificările de rigoare se vor încheia timp de o săptămână, iar patronii și administratorii piscinelor vor spori măsurile de protecție.

„Nu este exclus că la acele obiective unde nu se respectă regulile, vor fi sistate activitățile, fie individual, fie pe tot sectorul”, a precizat Chicu.

Premierul țării a precizat că dacă agenții economici vor fi mai responsabili, se va evita cheltuirea unor sume suplimentare mari din bugetul public. Acesta a amintit că săptămâna trecută executivul a alocat încă 10 mln de lei pentru medicii infectați.

Piscinele publice au fost închise din 1 august, după doar două săptămâni de la reluarea activității.

Igor Dodon prezintă sinteza ședinței săptămânale cu Zinaida Greceanîi și Ion Chicu

loading...

Comments are closed.