Politic

Plafonarea prețurilor la produse este principala soluție în contextul scumpirilor din ultima perioadă, spune Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Plafonarea prețurilor la produse este principala soluție în contextul scumpirilor din ultima perioadă. Despre aceasta președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a declarat la Prime TV. Dodon a precizat că la această măsură deja au recurs mai multe state.

„Când eu eram ministru al Economiei, noi am implementat mecanismul de reglementare a prețurilor. Eu înțeleg că FMI ar putea fi împotrivă, guvernarea spune reguli de piață, economie… Nu funcționează. Aici trebuie o reglementare a prețurilor și asta au făcut-o multe state. Asta a făcut-o Rusia, Ungaria… De văzut produsele care sunt și de intrat dur acolo. Se face lista, se face lanțul valoric, dacă produsul se importă, dacă a crescut prețul de unde vine, scoatem taxele vamale și se duc prețurile în jos ca să nu fie atât de scump la consumator fina”, a explicat Igor Dodon.

Potrivit Biroului Național de Statistică, prețurile medii de consum în luna februarie 2022 comparativ cu luna februarie 2021 au crescut cu 18,52%, inclusiv la produse alimentare cu 23,32%, mărfuri nealimentare cu 14,92% și servicii prestate populației cu 16,97%.

loading...

Comments are closed.