Politic

Plahotniuc: Acele partide care au refuzat să dialogheze cu PDM se vor face responsabile dacă Primăria Capitalei va fi câștigată de socialiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței săptămânale a Partidului Democrat din Moldova s-a discutat azi despre alegerile locale din Chișinău, care urmează să aibă loc pe 20 mai. Vlad Plahotniuc a anunțat că PDM a transmis scrisori către mai multe partide proeuropene pentru stabilirea mai multor întâlniri pentru indentificarea unui candidat unic.

Liderul PDM constată cu regret că în locul unui răspuns, vede în presă declarații impulsive din parte celor care le-au fost adresate aceste scrisori. „Apar tot mai mulți candidați din partea partidelor pro-europene ceea ce face ca șansele fiecăruia în parte să scadă. Sondajele arată că dreapta politică are șanse doar printr-un candidat unic, un candidat care trebuie ales prin consens politic sau printr-un sondaj”, a declarat Plahotniuc.

Democrații observă că aceste partide nu doar că nu vor să discute cu PDM, dar nici între ele nu pot comunica. „Se repetă greșelile din alegerile prezidențiale, greșeli care au făcut ca Maia Sandu să piardă și Presedinția să aparțină socialiștilor. Acea atitudine arogantă care ei o manifestă poate dezamagi electoratul pro-european”, a mai spus Plahotniuc.

În final, liderul democrat a atras atenția că acele partide care au refuzat să dialogheze cu PDM se vor face responsabile dacă Primăria Capitalei va fi câștigată de socialiști.

loading...

Comments are closed.