Plahotniuc cere deputaților să voteze introducerea Integrării Europene în Constituție! Vezi reacția lui Dodon

Plahotniuc cere deputaților să voteze introducerea Integrării Europene în Constituție, Vezi reacția lui Dodon, binomul pdm psrm, partidul democrat din moldova, partidul socialistilor 

În această săptămână va fi propus Legislativului proiectul de lege prin intermediul căruia termenul de „integrare europeană” să se regăsească în Constituția Republicii Moldova. Despre acest lucru a anuțat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în briefingul săptămânal al partidului.

Propunerea lui Plahotniuc a fost criticată dur de Președintele Republicii Moldova. “Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid sa fie introduse in Constitutie. Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede ca PDM inca nu s-a lamurit cu propriile convingeri si vrea sa profite de doua idei politice, fara a fi credibila nici pe una din ele.”, a comentat Igor Dodon.

Pe de altă parte, liderul coaliției de guvernare este de părere că introducerea în Constituție a termenului de integrare europeană nu trebuie negociat politic. “Termenul în care mai putem vota această lege expiră în curând, de aceea am decis cu colegii ca în ședințele următoare din săptămâna aceasta să supunem votului acest proiect de lege și în așa fel vom putea vedea dacă fiecare deputat folosește „integrarea europeană” drept speculație electorală sau într-adevăr își dorește integrarea europeană”, a declarat Plahotniuc.

Igor Dodon consideră că modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeana este în detrimentul echilibrului din societate. “Moldova azi este deja divizată intre diferiți vectori geopolitici și îintre diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul sa decidă vectorul de integrare si dezvoltare”, a declară șeful statului.

De aceea, Igor Dodon pledează pentru echilibru social și în relațiile externe, față de Est și Vest, și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării. “Nici fracțiunea socialisților din Parlament, nici eu ca președinte, nu vom susține și nu vom semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării”, a mai spus Dodon.

Telegraph Moldova menționează că de când este președinte, Igor Dodon a vizitat de mai multe ori Rusia, unde s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin, dar în România nu a fost niciodată. Mai mult, Dodon nici cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, nu s-a văzut niciodată.

igor Dodon, Viitorul este o Europă comună de la Lisabona la Vladivostok, psrm, partidul socialistilor din moldova, rusia ue, 

Total
0
Shares
Total
0
Share