Alte știri

Plahotniuc: De azi, angajații din instituțiile de stat se pot înscrie în programul „Prima Casă 2”

Pinterest LinkedIn Tumblr

De azi, angajații din instituțiile de stat se pot înscrie în programul „Prima Casă 2”. Despre acest lucru a anunțat liderul PDM Vlad Plahotniuc într-o postare pe Facebook.

„Facem tot ce putem pentru ca sistemul public să devină atractiv pentru profesioniștii din țara noastră. De azi, angajații din instituțiile de stat se pot înscrie în programul „Prima Casă 2”. Astfel, îi încurajăm pe tineri să își construiască o familie și o carieră în Moldova”, a spus Plahotniuc.

Conform acestui program social implemetat de Guvernul Filip, statul va compensa acestora 50 la sută din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor va fi făcută prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web www.primacasa.gov.md. În bugetul pentru acest an, pentru acordarea compensațiilor în cadrul Programului „Prima casă 2” sunt prevăzute 20 milioane de lei.

Până în prezent, de programul „Prima casă” au beneficiat 146 de persoane, suma garanțiilor acordate depășind 35 de milioane de lei.

Programul Prima Casă 2, Premierul Filip, Ne dorim ca tinerii bine pregătiți să rămână în țară, pdm, plahotniuc

loading...

Comments are closed.