Alte știri

Plahotniuc: PAS și PPDA procedează corect politic când spun că nu vor face alianță cu PDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un interviu acordat pentru portalul Tribuna, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a vorbit despre poziția PAS și Platforma DA față de PDM și de o posibilă alianță pe viitor cu aceste două partide.

Criticile pe care le fac deseori cele două partide sunt în opinia lui Plahotniuc un fapt firesc pentru că ar fi o „sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare„. Liderul PDM afirmă că în cazul în care ar recunoaște că într-un viitor apropiat ar face alianță cu partidul de la guvernare, cele două partide din opoziție și-ar curma astfle imaginea și nu ar mai putea fi numite de altfel partide de opoziție.

Plahotniuc consideră că din punct de vedere politic, discursul PAS și PPDA este unul corect, iar „ce va fi după alegeri, deja haideți să nu anticipăm, să vedem rezultatele și să discutăm atunci.” Partidele de dreapta nu trebuie să inducă în eroare electoratul, căci de el și depinde de fapt viitorul acestei țări.”La acest moment avem partide de opoziție și partide de la guvernare, ele nu trebuie amestecate pentru că riscăm să inducem confuzie în rândul electoratului și asta ar fi în dezavantajul partidelor de dreapta.” a mai adăugat liderul PDM.

Ca o concluzie, Vlad Plahotniuc menționează că este o practică bună faptul că diplomații și reprezentanții Uniunii Europene și a altor state occidentale, acreditați în țara noastră, vin cu un mesaj de consolidare pe viitor a forțelor democratice pro-europene după alegerile parlamentare ce vor avea loc în această toamnă.

Interviul integral poate fi citit AICI.

loading...

Comments are closed.