Editoriale

”Planul” Barbarossa al lui Val Butnaru pentru 26 august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu Butnaru de la Jurnal va trebui sa ne reglam politic conturile pentru Mircea Snegur pe care l-a aruncat la gunoi cu scenetele lui electorale idioate. Se întâmpla in 1996 cand subit, Mircea Snegur mi-a spus ca de campania televizata se va ocupa Andronic și Rosca. Iar el îi va asculta.

A trebuit să înțeleg că noi toți trebuie să ne supunem fără a cârti, deși fina lui Andronic, pe nume Valentina Ursu, i-a transmis că eu am afirmat că el nu are idee cum poate fi soluționat diferendul transnistrean și că-și realizează interesele personale mimând eliminarea conflictului.

Toți ca toți, dar Roșca și Butnaru, adică finul și nașul, chiar mă debusolau. Nu o singură dată le-am spus că sunt niște ratați, niște rătăciți.  Direct, fără menajamente l-am făcut atent pe Andronic că vor pierde competiția televizată cu Andrei Țurcanu, poetul-consilier al lui Snegur care a trecut  subit în tabăra lui Lucinschi. El sonoriza după cadru filmele electorale ale lui Lucinschi, devenit  pe neașteptate român. Asta e culmea. Urmează ca și Diacov să mai ceară cetățenie și să-i fie acordată de către Iohannis.

Oricum, Butnaru nici acum nu are idee de subiect televizat, de documentar. El e un specimen care se bagă fără săpun în toate locurile.

După ce l-a îngropat pe Snegur a avut tupeul să-i spună că trebuie să plece. Butnaru, independentul, l-a găsit pe Filat. Pe acesta l-a invitat la inaugurarea Jurnalului fapt ce  nu a lăsat dubii – această instituție media și acum e condusă de Filat de pe Bernardați.

Si iată auzim ceea ce trebuia să știm demult. Butnaru, sfătuit, probabil ,de Kant vrea ca la protestul din 26 august să fie realizat un plan-surpirză care l-ar lăsa pe Plahontiuc cu gura căscată.

Ați înțeles bine. Butnaru vrea o scenetă umoristico-distractivă ca pe timpul când îl fanfarona pe Snegur, astfel ca o lume întreagă să rămână bătută în cuiele basarabene ale inspirației Maiei și a lui Andrei.

Credeam că Butnaru e mai inteligent. Credeam că obiectivul protestului din 26 august este cunoscut demult și el este UNIREA NEÎNTÎRZIATĂ  A CELOR DOUĂ STATE ROMÂNEȘTI.

Ce naiba mai poți pretinde unei populații sărăcite care își ia pe un cap cetățenia și pleacă la munci necalificate peste hotare, ea sperând să mai apuce să facă ceva acasă?

Al doilea obiectiv la fel de  SERIOS ESTE ACESTA: ALEGERILE DIN FEBRUARIE  VIITOR VOR FI FRAUDATE ATÂTA TIMP CÂT CLICA PLAHOTNIUC-DODON-SHOR SE VA AFLA LA PUTERE.

Obiective clare pentru care luptăm de peste 30 de ani. Oare au fost ele realizate? Nu. Știm și cum trădătorii au invadat mințile acestui neam. Butnaru a pus vârtos umărul la acest ”bine”. Acum se vrea iarăși pe cal, făcând-o pe independentul. A uitat de timpul când scanda alături de Filat, iar Viorel Mihail i-a scris direct. Unde-i independența, jurnalismului, Val?

El și acum pledează pentru cauza lui Filat care ne-a demolat toate speranțele în mai bine. El are ce pierde.

autor: Vasile Grozavu 

loading...

Comments are closed.