Alte știri

Platforma „Pentru Moldova”: Parlamentul nu se dizolvă cu lozinci în stradă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidele și grupurile parlamentare care în fața presei declară că vor dizolvarea parlamentului și organizarea alegerilor anticipate, nu au participat la dialogul lansat de Platforma parlamentară „Pentru Moldova” privind identificarea soluțiilor juridice, dar și elaborarea unei foi de parcurs privind dizolvarea parlamentului și organizarea scrutinului. Deputații Platformei consideră că prin aceasta, colegii lor au demonstrat că urmăresc cu totul alte interese.

Platforma „Pentru Moldova” a lansat invitația către toate fracțiunile și grupurile parlamentare în privința inițierii unui dialog, la care au răspuns însă doar deputații socialiști. „Pentru Moldova” califică drept iresponsabil comportamentul celorlalte fracțiuni.

„Suntem nevoiți să constatăm că, din păcate, unii dintre colegii noștri deputați așa și nu au învățat să poartă răspundere pentru declarațiile și promisiunile pe care le fac în fața cetățenilor”, a declarat deputata Eleonora Graur.

În opinia sa, opoziției îi convine această situație în care face declarații și proteste și nu-și asumă nicio responsabilitate. „Ne-am convins că toate aceste declarații, inclusiv mitingul de protest de ieri din centrul Chișinăului sunt doar praf în ochii cetățenilor, iar așa-numitei opoziții de dreapta îi convine de minune situația creată – să protesteze, să facă declarații și să nu poarte răspundere pentru nimic”.

Ea a precizat că Platforma „Pentru Moldova” a invitat toate grupurile politice din parlament la o discuție constructivă pentru a identifica soluții juridice care să permită dizolvarea legală a parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. „Am fi avut multe subiecte de discutat, inclusiv administrarea statului în perioada campaniei electorale, agenda legislativă prioritară și multe, multe chestiuni care, dacă nu vor fi puse la punct, riscă să arunce țara într-o criză economică, socială și pandemică profundă”, a declarat Eleonora Graur.

Și deputatul Denis Ulanov a menționat că pentru dizolvarea Parlamentului sunt necesare soluții juridice. „Parlamentul nu poate fi dizolvat cu lozinci în stradă”, a menționat acesta, făcând referire la acțiunile de protest din ultimele zile.

„Vreți alegeri anticipate sau scandal interminabil în jurul acestui subiect? Vreți dizolvarea Parlamentului sau o nouă criză politică? Dacă într-adevăr intenționați să dizolvați Parlamentul și să declanșați anticipate, haideți să discutăm, să analizăm cum să le facem cu pierderi cât mai mici pentru țară și cetățeni”, a chemat Denis Ulanov.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.