Politică

PLDM confirmă demisia lui Vlad Filat și anunță că vrea să fie luat într-un bloc electoral pentru anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Politic Național al PLDM, Vlad Filat și-a prezentat demisia din funcția de președinte al partidului, invocând motive personale, confirmă formațiunea politică, după ce informația a apărut ieri în presă. Totodată, liberal-democrații anunță că vor să fie luați într-un bloc electoral pentru următoarele alegeri anticipate.

Conform deciziei din aceeași zi a Biroului Permanent Central, confirmată prin vot de membrii Consiliului Politic Național, interimatul funcției de președinte al PLDM va fi exercitat, până la următorul congres, de Alexandru Bujorean, vicepreședinte PLDM și primar de Leova.

Liberal-democrații pledează în continuare pentru coalizarea dreptei pro-europene în ajunul scrutinului din 11 iulie. În acest sens, Consiliul Politic Național a creat un grup de lucru care va purta negocieri cu alte partide, în vederea participării în comun la alegerile parlamentare anticipate.

Amintim că PLDM este partidul din care a făcut parte și Maia Sandu, iar PAS este format din mai mulți liberal-democrați.

loading...

Comments are closed.