PLDM: Guvernul PAS utilizează starea de urgență pentru propriile interese

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a emis un comunicat în care acuză Guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) că folosește starea de urgență ca instrument pentru a-și promova interesele de grup și personale. În comunicat, PLDM subliniază că starea de urgență ar trebui utilizată pentru a administra o criză și pentru a readuce societatea la normalitate, nu pentru a genera o criză în primul rând.

PLDM avertizează că, în timpul mandatului PAS, starea de urgență a devenit o tactică pentru a ascunde acțiuni controversate și pentru a evita transparența. De asemenea, se subliniază că guvernanții PAS se tem să “pornească luminile”, adică să facă publice informații importante, din cauza temerii că oamenii ar putea afla adevărul și ar adresa întrebări incomode.

Partidul lui Vlad Filat face apel la guvernanții PAS să se pregătească să răspundă întrebărilor societății și, în unele cazuri, chiar procurorilor. Se aduce în discuție controversa legată de contractul pentru gazele naturale cu Gazprom și costurile ridicate suportate de populație. PLDM cere ca toate contractele de procurare a gazelor să fie făcute publice și să se analizeze legalitatea acestora.

De asemenea, partidul acuză guvernarea PAS de contracte suspecte de procurare a păcurii în 2022, care au avut prețuri ridicate și o calitate slabă a păcurii, prejudiciind mediul înconjurător și cheltuielile publice.

În încheiere, PLDM face un apel către guvernanții PAS să pună capăt stării de urgență și să se confrunte cu responsabilitatea acțiunilor lor.

PLDM consideră că guvernarea PAS este una ineficientă și costisitoare pentru Republica Moldova, iar oamenii merită o administrație mai responsabilă și competență.

Total
0
Shares
Total
0
Share