Alte știri

PLDM sare în apărarea lui Năstase: Se fac niște lucruri speciale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă acțiunile de tergiversare a numirii lui Andrei Năstase în funcția de primar. Despre acest lucru au anunțat azi deputații PLDM Maria Ciobanu și Tudor Deliu.

„Se fac niște lucruri speciale. Vreau să aduc la cunoștință câteva prevederi din codul electoral. În primul rând, CECC a depus la instanța de judecată la data de 11 actele pentru a fi validat mandatul. Respectiv, potrivit prevederilor codului electoral, judecata are la 10 zile pentru a valida mandatul. Am privit ceea ce s-a întâmplat azi dimineață și nu am înțeles nimic din acțiunile judecătorului și nici a președintelui CECC. Este o acțiune concertată… Dacă mandatul lui Andrei Năstase nu va fi validat, atunci, Primăria Chișinău va fi condusă de un primar care va intra pe ușa din spate. Dacă instanța de judecată nu va valida alegerile locale, apoi alegeri repetate nu vor mai fi, deoarece va fi mai puțin de un an. PLDM condamnă aceste lucruri”, a spus Tudor Deliu.

Amintim că în campania electorală candidatul Plaftormei DA, Andrei Năstase, a fost susținut de partidele PAS și PLDM. Mai mult, relația de solidaritate dintre cele trei partide politice are la bază înțelegerile făcute între fostul lider PLDM Vlad Filat și omul de afaceri Victor Țopa (nașul lui Andrei Năstase) încă în perioada anului 2015.

loading...

Comments are closed.