Social

„Ploaia de gheață” este fenomenul din cauza căruia au fost închise școlile și grădinițele din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

„O ploaie de gheață”, este un fenomen meteorologic care apare atunci când se ciocnește ploaia cu o suprafață foarte rece și îngheață imediat. Nu contează despre ce suprafață merge vorba, fie ea metalică sau asfalt, transmite noi.md.

Astfel, în contectul codului galben anunțat în Republica Moldova, a ceții și a ghețușului trebuie să fim foarte atenți dacă observăm acest fenomen. În special, trebuie să fie prudenți șoferii, care-și pot găsi automobilul înghețat.

Cea mai bună soluție în această situație este de a porni motorul astfel gheața se va topi mai repede. Anume din cauza zăpezii și a ghețușului au fost închise școlile și grădinițele din țară.

Noapte se așteaptă temperaturi până la -12 grade după scara Celsius. Coaja de gheață poate să apară și pe firele ce transportă energia electrică, există riscul ca oamenii să rămână fără curent electric.

În contextul timpului rău, elevii din toată țara vor veni doar luni. Decizia a fost luată de către Guvernul Republicii Moldova, în cadrul unei ședințe extraordinare.

loading...

Comments are closed.