Alte știri

Ploile abundente au cauzat prejudicii în mai multe localităţi din ţară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații Urgență colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor torențiale înregistrate pe data de 20 iunie, au fost înregistrate mai multe prejudicii în localități din raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, în raionul Drochia, localitatea Șurii Noi în urma precipitațiilor abundente au fost afectate circa 64 ha de grâu. În urma vântului puternic în satul Chetrosu au fost smulse și deteriorate circa 250 foi de ardezie de pe acoperișurile a 10 case de locuit, iar de pe acoperișurile a 3 depozite pentru păstrarea cerealelor și a tehnicii agricole au fost smulse și deteriorate circa 360 m2 de țiglă metalică, 182 foi de ardezie și 2m3 de cherestea.

Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile în raionul Cantemir, satul Cârpești au fost deteriorate circa 0,6 km de drum local de variantă albă, iar în raionul Criuleni, localitatea Bălăbănești ploaia a afectat 2 ha de căpșune. Mai mult, în perioada 15-20 iunie precipitațiile cu vânt puternic au afectat circa 325 ha grâu, 78 ha orz și 42 ha floarea soarelui în satul Cazaclia, UTA Găgăuzia.

De asemenea, au fost înregistrate 8 intervenții a salvatorilor la pomparea apei efectuate în raioanele Cahul, Telenești, Florești și Drochia. Conform IGSU, pompierii au pompat apa din 5 beciuri din gospodăriile particulare din localitatea Mândrești și orașul Telenești, iar în satul Văleni, raionul Cahul au fost pompate 200 m3 de apă dintr-o grădină.

La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.

loading...

Comments are closed.