Actual

Ploile abundente înregistrate în perioada 9-10 august curent, au afectat mai multe sectoare de drum

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 9-10 august 2022, în unele raioane ale țării, au căzut ploi abundente, care în consecință au creat dificultăți pentru circulația transportului pe drumurile publice naționale.

Partea carosabilă, acostamentul, șanțurile de evacuare a apelor au fost înnămolite. Totodată, vântul puternic a doborât mai mulți arbori. Astfel, în rezultatul precipitațiilor au fost afectate următoarele sectoare de drum :

Sectorul Chișinău: M1 Frontiera cu România-Leușeni-Chișinău-Dubăsari-frontiera cu Ucraina, km 94+800, a fost înnămolită partea carosabilă și acostamentul, km 99+000-km 103+000 au fost doborîți 4 arbori.

R4 R6-Goian-Criuleni-M1, km 1+600, a fost doborât 1 arbore.

Sectorul Ialoveni: G110 Gîsca-Zolotievca-Pervomaisc-Gangura-Răzeni-M3, km 45+500-km 48+700, cca 3,2 km a fost deteriorată parțial partea carosabilă din pietriș.

În procesul de curățire și deblocare a drumurilor publice naționale au fost antrenate 5 utilaje speciale și implicați 10 muncitori rutieri.

Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, a dispus unităților teritoriale SA ,,Drumuri” să execute lucrări de curățire a drumurilor, podețelor și a șanțurilor, cât și de evacuare a crengilor de pe acostamentele și părțile carosabile ale sectoarelor de drum afectate. De asemenea, a fost dispusă evaluarea pagubelor cauzate de ploi.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.