Ploile de ieri au afectat sute de hectare de culturi agricole

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul țării în ultima perioada, în mai multe localități au fost înregistrate prejudicii. Precipitațiile din 19 iulie au afectat mai multe hectare de culturi agricole în sate din raioanele Soroca, Criuleni, Ungheni, Florești, Basarabeasca, Orhei și UTA Găgăuzia.

În localitatea Dubna raionul Soroca ploile cu grindină au prejudiciat 185 ha de rapiță, 260 ha de porumb și 96 ha de grâu.

În satul Stoicani, precipitațiile și vântul puternic a smuls 100 foi de ardezii de pe acoperișul unui depozit agricol, iar  la Slobozia – Cremene ploile au afectate 102 hectare de livezi.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești, raionul Criuleni unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km.

La Comrat precipitațiile au prejudiciat 184 ha de livezi, 300 ha de porumb, dar și 250 ha de grâu.

Din cauza ploilor abundente în localitatea Ciocâlteni din raionul Orhei  au fost distruse 150 ha de floarea soarelui și 100 ha de porumb.

La fața locului, în toate localitățile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu căderea ploilor izolat cu averse puternice , în intervalul 20-21 iulie  poate avea loc formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale, dar și creșterea locală a nivelului apei în râurile mici.

Total
0
Shares
Total
0
Share