Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din țară

În urma precipitațiilor puternice ce au avut loc în perioada 30 mai – 03 iunie 2024 pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate mai multe prejudicii.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, ploile torențiale cu grindină au afectat mai multe culturi agricole din nordul, sudul și centrul țării.

Astfel, în localitatea Bîrlădeni, raionul Ocnița ploile au distrus circa 8 ha de livadă de mere. Pagube au fost înregistrate și în satul Răzeni, raionul Ialoveni, unde precipitațiile au afectat circa 12 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui. De asemenea, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile 40 ha de livadă au fost nimicite în satul Săiți, raionul Căușeni.

Precipitațiile au făcut ravagii și în sudul țării în localitatea Etulia, UTA Găgăuzia. Aici, grindina a distrus circa 360 ha livadă de nuci, 200 ha de floarea soarelui și 200 ha de orz.

Totodată, pagube au fost raportate și în raionul Basarabeasca în satul Bașcalia, fiind distrus circa 750 m de drum asfaltat și 70 m2 de peliculă de pe o seră. Mai mult, tot aici, ploile abundente au deteriorat mai multe culturi agricole, printre care: 62 ha de viță de vie, 448 ha de grâu, 111 ha de porumb, 179 ha de orz, 7 ha de mazăre, dar și 217 ha de floare soarelui.

Total
0
Shares
Total
0
Share