Plus șase cartiere de libertate pentru comunitatea LGBT

Plus șase cartiere de libertate pentru comunitatea LGBT, angelica frolov, maia sandu

Pentru prima data în istoria Republicii Moldova, comunitatea LGBT și prietenii acesteia s-au bucurat pe deplin de libertatea întrunirilor. Participanții la Marșul de solidaritate „FărăFrică de Iubire” au parcurs tot traseul aprobat preventiv de Primăria orașului Chișinău, adică 11 cartiere.

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru GENDERDOC-M și pentru toată comunitatea LGBT din Republica Moldova. Suntem recunoscători fiecărui participant care s-a alăturat acestui marș. Am parcurs traseul în siguranță, fapt pentru care mulțumim mult poliției din Republica Moldova. Ne-am simțit liberi și în siguranță la marș”, a declarat Angelica Frolov, coordonatoarea programuli Lobby și Advocacy a Centrului de Informații GENDERDOC-M.

Șeful Direcției Generale Securitate Publică (DGSP)a IGP, Marin Maxian a declarat că poliția a acționat în conformitate cu legislația în vigoare: „Țin să informez că  poliția nu este în drept să admită discriminare în bază de religie, sex, ori decizii și viziuni politice. De aceea activitatea poliției a fost în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv s-au luat toate măsurile de rigoare pentru a nu admite încălcarea normelor juridice, pentru că toți cetățenii sunt egali în fața legii”.

„De azi înainte noi știm că se poate. Drepturile noastre pot fi protejate, ne putem bucura de dreptul la libertatea întrunirilor. Cred că este o sărbătoare mare pentru noi. E o victorie comună”, a declarat Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de informații GENDERDOC-M.

Organizatorii evenimentului i-au felicitați pe toți cei care au venit la marș pentru prima dată. Potrivit lor, în acest an au participat mai mulți oameni din comunitatea LGBT. Dar, ca și în anii precedenți, pe lângă cetățenii moldoveni, la marș au venit oaspeți de peste hotarele țării, reprezentanți ai ambasadelor și persoane publice.

Total
0
Shares
Total
0
Share