PNM cere interzicerea cartelelor SIM Prepay fără prezentarea unui act de identitate

În vederea consolidării securității naționale, Partidul Național Moldovenesc a înaintat un demers către Parlamentul Republicii Moldova pentru a modifica Legea comunicațiilor electronice, cu scopul de a interzice achiziționarea cartelelor SIM Prepay fără prezentarea unui act de identitate.

“Ce se întâmplă acum? Achiziționarea anonimă a cartelelor SIM permite infractorilor să se ascundă și să comită infracțiuni fără a putea fi identificați. Tot mai multe infracțiuni cibernetice și apeluri false de amenințare cu dispozitive explozibile sunt comise folosind cartele SIM neidentificabile.

Ce dorim să schimbăm? Prin impunerea obligativității de a prezenta un act de identitate, vom reduce semnificativ posibilitatea ca aceste cartele să fie folosite în activități ilegale. Cu noile modificări, autoritățile vor putea urmări mai eficient aceste activități și vor putea interveni rapid.

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de un mediu mai sigur, reducând riscurile asociate cu utilizarea anonimă a cartelelor SIM. Această măsură va descuraja infractorii și va oferi o protecție sporită pentru toți”, a declarat Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc.

Total
0
Shares
Total
0
Share