PNM condamnă declarația PAS privind distincția între moldoveni și români

Partidul Națino

PNM condamnă declarația PAS privind distincția între moldoveni și români. Reacția a fost transmisă prin intermediul unui comunicat de presă.

“Ne exprimăm indignarea și condamnăm cu fermitate declarația recentă a partidului de guvernare (PAS), în care acesta afirmă că moldovenii și românii sunt etnii distincte.

Declarația PAS vine ca reacție la afirmațiile premierului României, Marcel Ciolacu, care a subliniat că „România va ajuta Republica Moldova, fiindcă în Republica Moldova sunt români. Nu mai sunt moldoveni și nu mai există limba moldovenească. Este limba română și sunt români”. Această declarație a fost criticată vehement de blocul „Victoria”, condus de Ilan Șor, și de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condus de Igor Dodon. Însă și reprezentanții PAS au venit cu o declarație că „Moldova este o țară liberă și toți cetățenii ei, moldoveni, români, ruși, ucraineni, găgăuzi, bulgari etc. sunt respectați și protejați”.

Noi, PNM, subliniem că moldovenii sunt parte integrantă a poporului român, deci sunt români prin definiție. Denumirea partidului nostru, în care cuvântul „Moldovenesc” presupune „Românesc”, sugerează acest lucru. Toți suntem români – și moldovenii, și muntenii, și ardelenii, și oltenii. Declarațiile PAS, care fac o distincție clară între moldoveni și români, nu fac decât să favorizeze propaganda rusă și să sprijine acțiunile elementelor politice criminale finanțate de Federația Rusă.

În continuare, reafirmăm angajamentul nostru ferm de a proteja identitatea și valorile naționale românești în Republica Moldova, pentru a informa corect populația și a spulbera tezele promovate de propaganda rusă”, este declarația PNM.

Total
0
Shares
Total
0
Share