PNM, în frunte cu Dragoș Galbur, a organizat un protest la Centrul Rus de Știință și Cultură

Partidul Național Moldovenesc (PNM) a organizat astăzi un protest pe strada Mihai Eminescu nr. 2 din Chișinău, ca reacție la încălcările evidente și grosolane ale Centrului Rus de Știință și Cultură.

Încă din iulie 2023, PNM a semnalat autorităților că Centrul rus refuză să respecte legea arborând doar drapelul rus, ignorându-l pe cel al Republicii Moldova. Cu toate acestea, nicio măsură concretă nu a fost luată până în prezent.

Astăzi, susținătorii PNM s-au adunat pentru a exprima solidaritatea față de simbolurile naționale, cerând instituției ruse să respecte legislația și valorile Republicii Moldova. Acțiunea de protest reprezintă un apel la responsabilitatea civică și la protejarea identității noastre naționale, în conformitate cu învățăturile fundamentale ale lui Mihai Eminescu.

“Este inadmisibil ca o instituție străină să încalce legea Republicii Moldova și să ne sfideze simbolurile naționale”, a declarat Dragoș Galbur, președintele PNM. “Mihai Eminescu a fost un patriot care a luptat pentru independența și suveranitatea țării noastre. Noi, urmașii săi, trebuie să fim la fel de responsabili și să ne apărăm identitatea națională în fața oricăror provocări.”

PNM reafirmă angajamentul său pentru respectarea legii și a demnității naționale. Partidul solicită autorităților să ia măsuri concrete pentru a asigura respectarea legii de către Centrul Rus de Știință și Cultură.

Total
0
Shares
Total
0
Share