PNM solicită președintelui Maia Sandu să retragă titlurile onorifice acordate cetățenilor ruși Kirkorov și Baskov

 

Astăzi, Partidul Național Moldovenesc (PNM) a înaintat un demers către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care solicită retragerea titlurilor onorifice acordate cetățenilor ruși Filipp Kirkorov și Nikolai Baskov, informează stirionline.md

DOC // Constatările Departamentului de Stat: În Moldova, corupția a rămas endemică, iar legile continuă să fie aplicate în mod selectiv

”Acest demers vine ca urmare a participării acestor artiști la un eveniment organizat la Moscova, pe 21 aprilie, 2024, de către Ilan Șor, o persoană condamnată penal și asociată cu activități care subminează suveranitatea și integritatea Republicii Moldova.

Participarea acestora la eveniment a generat indignare în rândul cetățenilor moldoveni și a ridicat semne de întrebare cu privire la compatibilitatea între titlurile onorifice conferite acestora și valorile promovate de Republica Moldova.

PNM subliniază că acțiunile celor doi artiști contravin principiilor care stau la baza acordării distincțiilor naționale, cum ar fi consolidarea relațiilor culturale respectând suveranitatea și integritatea națională.

Astfel, PNM solicită retragerea titlului “Artist al Poporului” conferit lui Filipp Kirkorov prin Decretul nr. 738-VIII din 10.06.2018 și a titlului “Maestru în Artă” acordat lui Nikolai Baskov prin Decretul nr. 1103-IV din 27.04.2007.

Această inițiativă arată că Republica Moldova nu tolerează asocieri cu entități sau persoane care subminează și atentează la securitatea națională”, este comunicatul PNM.

Total
0
Shares
Total
0
Share