Poate o femeie să alăpteze dacă are implant mamar? Vezi răspunsul medicului

Poate o femeie să alăpteze dacă are implant mamar, Vezi răspunsul medicului, alaptarea fatului, femeie gravida, 

Mamoplastia de augmentare (mărirea sânilor sau endoprotezarea glandelor mamare) este una dintre cele mai frecvente operații plastice din lume. Dacă te gândești să recurgi la o operație de mărire a sânilor, în primul rând trebuie să te informezi temeinic. Ce fel de implant ți se potrivește? Care este durata de viață a acestuia? Poți alăpta după intervenție? Răspunsurile la toate aceste întrebări, plus multe altele, le găsiți mai jos.

În 2016, în Statele Unite ale Americii au fost efectuate 290.467 de astfel de proceduri, potrivit statisticilor oferite de American Society of Plastic Surgeons. Și în Brazilia, dintre cele peste două milioane de operații estetice, cea mai frecvent efectuată este momoplastia de augmentare. Fenomenul a devenit tot mai des întâlnit și în țara noastră, tot mai multe femei apelând la implanturile mamare. Cu toate acestea, există o sumedenie de mituri, de preconcepții și de așteptări nerealiste în ceea ce privește intervenția. De multe ori viitoarele paciente nu primesc informațiile de care au nevoie, sau nu au parte de un prim consult detaliat, personalizat, în care să existe un dialog deschis cu medicul lor.
 
Care sunt criteriile după care alegem un implant mamar?
Criteriile de alegere a unui implant mamar ar trebui să fie legate numai de caracteristicile anatomice ale sânului înainte de intervenție. În practică, de multe ori în opoziție cu caracteristicile anatomice, intervine și imaginea de sine a fiecărei paciente. Arta chirurgului estetician este aceea de a reuși să armonizeze limitele oferite de caracteristicile anatomice și dorințele subiective ale pacientelor, astfel încât, această operație să-i aducă o stare de bine și să evite la maxim orice neplăcere.
 
Cum trebuie să te pregătești pentru o astfel de intervenție?
Este important ca pacienta să își rezerve timp suficient pentru o consultație fără grabă și fără presiune.
Să vină însoțită la consultație de o persoană apropiată, a cărei părere contează pentru ea.
După luarea deciziei de efectuare a intervenției de implant mamar, medicul va pregăti operația astfel: întocmește dosarul medical, se vor face alte consultații pentru anestezie, hematologie, după caz, după care se programează de comun acord intervenția chirurgicală.

Postoperator, pentru cea mai bună recuperare fizică, va beneficia de consultații gratuite timp de 2 ani de zile.

Care este durata de viață a unui implant mamar? Trebuie schimbat după o anumită perioadă?

Producătorii implanturilor mamare au diversificat și îmbunătățit permanent garanția oferită pentru protezele de implant mamar siliconic. Garanția este pe perioadă nelimitată în majoritatea cazurilor, iar în eventualitatea foarte rară de pierdere a integrității implanturilor mamare, producătorul oferă prin garanție implanturi noi, plus suport financiar pentru intervenția chirurgicală de schimbare a acestora. Prin urmare, schimbarea implanturilor este necesară doar dacă apar probleme particulare.
 
Care sunt complicațiile care pot apărea în urma acestei intervenții? O femeie însărcinată poate alăpta dacă are implant mamar?
Rata de succes a acestei intervenții este foarte mare. Există totuși anumite simptome la care trebuie să fiți atente după implantul mamar. De exemplu, o schimbare bruscă a formei sânului poate să sugereze o rotație a implantului. Mărirea rapidă a volumului poate semnifica apariția unui lichid în jurul implantului (serom). Schimbarea consistenței la palpare, creșterea fermității țesuturilor din jurul implantului, poate semnifica apariția unei contracturi capsulare.
 
Referitor la alăptare, implanturile mamare modifică modul în care sânii arată dar nu și modul în care aceștia funcționează. Majoritatea femeilor, fie că au implanturi siliconice sau saline, pot alăpta fără nicio problemă. Există însă cazuri în care alăptarea nu este posibilă. Menținerea capacității de a alăpta este în mare măsură dependentă de tehnica introducerii implanturilor. În concluzie, implanturile mamare nu împiedică alăptarea, însă pentru siguranță maximă în această direcție recomand introducerea implanturilor numai pe la nivelul șanțului inframamar.
Total
0
Shares
 
Total
0
Share