Poligonul de tragere al Academiei ”Ștefan Cel Mare” a MAI va fi modernizat

Viitorii polițiști care învață la Academia „Ștefan Cel Mare” din Chișinău se vor antrena în condiții mai bune. Poligonul de tragere va fi modernizat și dotat cu echipamente noi. Tinerii vor putea exersa mânuirea armelor de foc, inclusiv prin simularea unor situații excepționale, scrie Moldova 1.

Poligonul a fost deschis în 1983, iar de atunci nu a fost modernizat. Acum, după 41 de ani, urmează să fie renovate spațiile pentru tragere, vor fi schimbate rețelele inginerești și va fi instalat un nou sistem de încălzire și ventilație. După renovare, poligonul va putea găzdui competiții de trageri la tir atât la nivel național, cât și internațional.

„Noile modernizări vor da posibilitate să fie echipament modern în prezentul poligon, să fie începând cu sisteme de aerisire moderne, sisteme de captare a cartușelor moderne, coridoare pentru a deservi sau a face mentenanța în spatele tirului, ceea ce este foarte important, vor fi create încăperi pentru spațiile de așteptare”*, spune rectorul, Dinu Ostavciuc.
Viitorii polițiști spun că modernizarea poligonului va transforma semnificativ experiența lor de pregătire.

„În primul rând, este un poligon destul de vechi, totodată aerisirea din încăperea dată lasă puțin de dorit, ar trebui să fie revonat pentru că un polițist să capteze o experiență mult mai bogată și să fie antrenat din mai multe puncte de vedere”.

„Da, condițiile nu sunt atât de bune, însă noi ne străduim cumva să ajungem la un nivel cât mai înalt privind faptul că nu avem cele mai bune condiții, chiar și acest miros de praf care e mai dificil de suportat. Noi cu toții am fost încântați pentru că asta va fi un beneficiu pe viitor pentru studenții care vor fi aici și vor aborda să fie viitori ofițeri”.

Lucrările se vor desfășura în cadrul unui proiect implementat de PNUD, cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Valoarea acestuia se ridică la 2,6 milioane de dolari și are o durată de doi ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share