Alte știri

Poliția a inițiat un proces penal în cazul bărbatului găsit mort pe malul Nistrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 11 mai, în jurul orei 15:00, poliția din Ștefan Vodă a fost anunțată despre decesul unei persoane, pe malul stâng al râului Nistru.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau cu o barcă pe râul Nistru, la o distanță de aproximativ 20 de metri de malul stâng.

Niște persoane necunoscute de pe malul stâng în uniformă de tip militar așa ziși «grăniceri» din regiunea transnistreana, i-au somat pe cei doi să se apropie de mal.

Bărbații au ignorat cerințele și au încercat înot să ajungă pe malul drept. Ajuns pe malul drept al Nistrului, bărbatul de 43 de ani l-a observat, pe malul stâng, pe consăteanul său, jos la pământ, iar persoanele în uniformă se aflau în jurul acestuia.

Pe cazul dat, poliția din Ștefan Vodă a inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele acestui incident, totodată, urmează a fi dispusă expertiza medico-legală care va stabili cu exactitate cauza decesului.

Reprezentantul poliției din cadrul Delegației Republicii Moldova, va aborda acest caz în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control ( CUC) din 13 mai 2021 și vor fi solicitate explicații cu privire la prezența forțelor ilegale transnistrene în Zona de Securitate.

De asemenea, Poliția va solicita implicarea și suportul reprezentanților OSCE, Federației Ruse și ai Ucrainei din cadrul CUC în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și detaliilor ce țin de această tragedie.

loading...

Comments are closed.