Social

Poliția a publicat topul celor mai periculoase străzi din Chișinău. Vezi și tu ce străzi să eviți dacă ai posibilitatea!

Pinterest LinkedIn Tumblr

O treime din străzile din Chișinău sunt lipsite de iluminare și acest factor în mod negativ se răsfrânge asupra cetățenilor.

O dată cu venirea nopții, străzile Muncești, Calea Basarabiei, Albișoara, Șciusev dar și multe altele devin foarte întunecoase. Pe strada Muncești, lungimea căreia este de câțiva kilometri, singura sursă de lumină pe timp de noapte este cel ce vine din partea automobilelor. Acolo practic nu există iluminare stradală, iar șoferii și mai ales pietonii sunt nevoiți să se deplaseze într-un întuneric beznă. Aceeași situație este și în cazul străzii Albișoara. Oamenii riscă zilnic când au nevoie să traverseze strada.

Întunericul de pe străzile capitalei creează condiții excelente pentru infracțiuni. După datele poliției, anume pe străzile lipsite de iluminare și se întâmplă cel mai des cazuri de jaf sau alte infracțiuni. Locuitorii de pe strada Vadul-lui-Vodă se plâng că le este frică să meargă seara acasă, mai ales pe timp de iarnă când se întunecă devreme. Mai multe persoane devin victime a hoților. Locuitorii capitalei de mai multe ori s-au adresat la Lumteh, care răspunde de iluminarea stradală dar fără nici un rezultat. Problema cu care ei se confruntă a rămas nerezolvată.

După spusele celor de la Lumteh, ei lucrează pentru a mări aria care dispune de iluminare stradală, promițând că vor rezolva cât mai curând problema.

Ceea ce ține de strada Calea Basarabiei, reconstrucția ariei din perimetrul străzii Ismail pînă la strada Petricani, este plănuită pentru anul 2018. La momentul de față lucrările se află în jurul pieței. Săptămâna trecută am lucrat la adresele str. Albișoara 72, 74, 80, 82„, a spus directorul întreprinderii municipale Lumteh, Nicolae Vereșco.

loading...

Comments are closed.