Alte știri

Poliţia americană a deschis ancheta în cazul de viol care îl vizează pe Cristiano Ronaldo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţia din Las Vegas (Statele Unite) a anunţat luni că a redeschis ancheta în cazul acuzaţiilor de viol aduse de o americană împotriva portughezului Cristiano Ronaldo, care a dezminţit categoric agresiunea asupra tinerei femei, în camera sa de hotel, în iunie 2009.

„Fake news”, a afirmat duminică atacantul clubului italian Juventus Torino, într-un scurt mesaj video, în limba engleză, postat pe contul său de Instagram. „Tot ce ați auzit despre mine zilele astea…știri false, știri false. Vor să se promoveze pe spatele meu, folosindu-mi numele. E normal”, le-a spus Cristiano Ronaldo fanilor săi, într-un clip live pe Instagram.

Reclamanta, Kathryn Mayorga, în vârstă de 34 ani, a afirmat într-o plângere depusă în statul Nevada că Rolando a sodomizat-o cu forţa, pe 13 iunie 2009, şi a exercitat presiune pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea.

Plângerea doamnei Mayorga, probele fizice ale agresiunii sale sexuale (…) nu sunt ‘fake news’”, a reacţionat avocatul acesteia, Leslie Stovall, într-un comunicat.

Conform avocatului, Kathryn Mayorga speră nu doar să „obţină dreptate” punându-l pe Ronaldo în faţa responsabilităţilor sale, dar şi pentru a-l împiedica să recidiveze, „încurajând toate victimele agresiunilor sexuale”’ să-i urmărească pe autorii acestora, oricât de „celebri, bogaţi sau puternici ar putea părea”.

Pe 13 iunie 2009, Mayorga a denunţat un presupus viol la poliţia din Las Vegas şi a făcut obiectul unui control medical.

Însă, în momentul în care a fost făcută depoziţia, victima nu a furnizat detectivilor nici locul incidentului şi nici descrierea suspectului”, a subliniat luni poliţia din Las Vegas, răspunzând unei întrebări a AFP pe această temă.

Conform plângerii, americanca s-a abţinut să menţioneze numele lui Ronaldo, evocând doar „un jucător celebru de fotbal”, iar procedura a fost închisă.

Ea s-a temut să nu fie „umilită public” şi să suporte eventuale represalii din partea starului portughez, după cum a explicat în plângerea depusă pe 27 septembrie la un tribunal din Las Vegas.

Dosarul a fost redeschis, iar detectivii noştri verifică informaţiile oferite de victimă”, a asigurat poliţia din Las Vegas, care a refuzat să ofere informaţii suplimentare în privinţa unei anchete în curs de desfăşurare.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.