Alte știri

Poliția atenționează despre un NOU fenomen de phishing a site-lor care comercializează pizza sau oferă servicii de catering

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la începutul lunii iunie 2021, pe teritoriul Republicii Moldova s-au intensificat cazurile de fraudă de tip phishing, fiind create multiple site-uri asemănătoare celor care comercializează pizza sau oferă servicii de catering, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Infractorii creează pagini web asemănătoare celor autentice ale diferitor întreprinderi care au ca gen de activitate livrarea la comandă a bucatelor culinare, plasând aceste pagini în mod prioritar în cadrul serviciilor de căutare precum google sau yandex.

Astfel, cetățenii la completarea comenzii pe site-ul fake, oferă datele cardului, precum și codul de securitate primit prin SMS pentru confirmarea tranzacției, după care le sunt sustrase toate mijloacele financiare de pe cardurile bancare.

La fel, menționăm că în continuare se atestă cazuri unde infractorii prin intermediul mesageriilor instantanee contactează persoanele care au plasat anunțuri de comercializare a unor bunuri pe platformele de anunțuri.

Ulterior, suspecții, sub pretextul că nu se pot apropia pentru a ridica bunul, propun victimelor de al transmite prin intermediul serviciilor poștale.

În acest context, Poliția recomandă tuturor cetățenilor să respecte următoarele reguli de securitate:

Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line).

Accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat, fiți atenți la denumire, să corespunda perfect;

Verificați lunar extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresează-te băncii cât mai repede;

Fiți atenți la website-rile plasate în mod prioritar în cadrul serviciilor de căutare sau a website-rilor care au textul ”Anunț”, luând în considerare că infractorii reclamă site-rile fake.

Citește și: Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei lucrătorului bancar

loading...

Comments are closed.