Social

Poliția de Frontieră a primit opt scanere termografice din partea Misiunii OIM în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, Misiunea OIM în Moldova a livrat opt scanere termografice la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Principalul obiectiv al acestei acțiuni este de a oferi susținere polițiștilor de frontieră, aflat în prima linie, pentru a detecta cu ușurință pasagerii febrili și pentru a asigura la toate punctele de trecere a frontierei un control eficient împotriva infecției, inclusiv respectarea metodelor de prevenire a răspândirii COVID-19. Scanerul termografic este un instrument indispensabil în această perioadă, în special când unele restricții de călătorie sunt/sau urmează a fi suspendate.

Întru susținerea continuă a Poliției de Frontieră în lupta cu noul tip de coronavirus, șeful adjunct al IGPF, Valentin Fiodorov a punctat faptul că Misiunea OIM în Moldova a fost și rămâne unul dintre partenerii principali în toată această perioadă. „ În contextul în care unele din restricții la traversarea frontierei pot fi suspendate, fluxul de cetățeni va crește semnificativ, iar în aceste condiții, este foarte necesară o măsură eficientă de monitorizare a răspândirii COVID-19, în același timp protejând angajații instituției.” a menționat domnul Valentin Fiodorov.

Conform acțiunnilor planificate în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19” , OIM Moldova va furniza în continuare produse și aparataj de dezinfectare pentru 10 puncte de trecere a frontierei. În același timp va sprijini dezvoltarea, actualizarea și diseminarea procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru funcționarii Poliției de Frontieră, aflați în prima linie. Aceste proceduri vizează detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și sesizarea călătorilor potențial infectați cu coronavirus.

Citește și: FOTO // Poliția de Frontieră a primit o donație de 36 de termometre digitale

loading...

Comments are closed.