Poliția de Frontieră a reținut doi tineri ce au pescuit ilegal 25 de kilograme de pește în apele de frontieră

Polițiștii de frontieră din Brânza au documentat doi conaționali care au încălcat prevederile legii: se aflau în zona de frontieră fără permisiunea Poliției de Frontieră, dețineau circa 25 kg de pește, prins ilegal în apele revărsate din râul Prut, dar și există informația că ar fi pescuit cu ustensile pe bază de electricitate.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe direcția satului Slobozia Mare, raionul Cahul, patrula SPF Brânza a observat un mijloc de transport ce se deplasa dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. Operativ, s-a acționat și a fost oprit autoturismul pentru verificările de rigoare. Ca urmare, au fost identificați doi locuitori de 25 și, respectiv de 28 de ani, ai satului Slobozia Mare, iar în portbagajul mașinii depistată o cantitate de 25 kg de pește, de diferite specii. La fața locului s-a solicitat prezența reprezentanților Rezervației Naturale Prutul de Jos în vederea stabilirii prejudiciului și sancționaării persoanelor pentru braconaj piscicol.

În rezultatul cercetărilor primare, pe malul apelor revărsate din râul Prut, locul unde se presupune că au pescuit tinerii, polițiștii de frontieră au depistat o ambarcațiune, fără numere de înregistrare. La fel, la o distanță de circa 50 metri de barcă, ascunse în vegetație, s-au descoperit un aparat cu fire electrice pentru prinderea peștelui și un minciog cu fire electrice.

În prezent, investigațiile continuă cu scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, în cazul că va fi demonstrată vinovăția acestora, conform art.234 CP al RM, persoanele riscă amendă în mărime de la 200 la 700 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore, sau închisoare de până la un an.

Pe parcursul ultimilor ani, tinerii au fost sancționați de mai multe ori pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, pescuit ilicit, tăierea ilicită a produselor lemnoase, ultragierea polițiștilor de frontieră.

SE menționează că din data de 1 aprilie curent și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. Totodată, precizăm că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

Citește și: MADRM atenționează cetățenii că arderea resturilor vegetale se pedepsește cu amendă

Total
0
Shares
 
Total
0
Share